Tytöt

 

Lepässä junnulentistä jo viisi vuotta – kotiturnaus Leppäveden Liikuntahallilla lauantaina 26.1. Naisten kotiturnaus sunnuntaina 27.1.

JyväsLentiksen turnauksessa Leppäveden Lepän tytöille turnausvoitto

 

JyväsLentiksen järjestämässä junioriturnauksessa tammikuun alussa Leppäveden Lepän D-tytöt nappasivat kultaa. Ikäluokassa 00-01 joukkueita oli kaikkiaan kuusi. ”Ennakkoon ajattelimme, että kovimmat joukkueet tulevat Pieksämäeltä, mutta loppuottelussa olikin paikalliskamppailun meininkiä, sillä järjestävä seura JyväsLentis ja Leppä ottivat mittaa toisistaan. JyväsLentiksen erittäin liikkuva joukkue nappasi ensimmäisen erän, mutta Leppä sai kasattua oman osaamisensa ja peli päättyi 2-1 Lepän voittoon”, kertoo Lepän vastuuvalmentaja Maarit Honkonen-Seppälä.

 

Syyskauden Lepän tytöt kävivät hakemassa kokemusta Pohjois-Savon alueen sarjassa, jossa Leppä sijoittuikin hienosti sijalle 3. Kevätkaudella Leppä pelaa eri turnauksien lisäksi Keski-Suomen maakuntasarjaa, jossa kotiturnaus Leppäveden Liikuntahallilla järjestetään lauantaina 26.1. ”Tämä turnaus on sikälikin mukava juttu, että se on samalla Lepän junnulentiksen viisivuotisjuhlan paikka. Aloitimme talvella 2008 ensimmäiset lentopalloharjoitukset silloin 7 – 8 -vuotiaiden tyttöjen kanssa”, muistelee Honkonen-Seppälä.

Kuvateksti: JyväsLentiksen tammikuun turnauksessa Lepän D-tytöt nappasivat turnauskullan pelaajinaan Hanna Häkkinen (etu vasen), Anette Hintikka, Säde Seppälä, Pinja Niininen (taka vasen), Suvi Kokkonen, Milla Lepoaho ja Nina Pykälämäki. Leppävedellä pelejä voi seurata seuraavan kerran kotiturnauksessa Liikuntahallilla lauantaina 26. tammikuuta. Kaikkiaan D-tyttöjen maakuntasarjassa on joukkueita Leppäveden ja Jyväskylän lisäksi Korpilahdelta, Petäjävedeltä, Jämsästä, Saarijärveltä, Äänekoskelta ja Pihtiputaalta.

 

Lepän lentopallotytöille hopeaa

 

Leppäveden Lepän D-tyttöjen lentopallon maakuntasarja päättyi lauantaina Jämsänkoskella. ”Työpäivän mittaisen turnauksen saldona Lepän tytöt nappasivat hopean. Hävisimme vain viimeisen ottelun ja senkin pienimmällä mahdollisella erolla erissä 2-1 ja viimeisen erän pisteillä 17 – 15”, kertoo valmentaja Jarkko Kokkonen.

Lepän tytöt aloittivat sarjakauden syksyllä Pohjois-Savon alueen sarjassa, jossa sijoitus oli 3. ”Sieltä kaksi parasta pääsi SM-sarjaan, mutta meillä oli jo ennakkoon tiedossa, että me emme pääse, sillä meillä oli yli-ikäisiä pelaajia. Pienessä seurassa, jossa on vain yksi ikäluokka lentisjunnuja, on tärkeää, että kaikki saavat pelata ja saimmekin hyvää kokemusta aluesarjan peleistä. Tammikuussa aloitimme pelit Keski-Suomen maakuntasarjassa ja ennen lauantain Jämsänkosken sijoitusotteluita Leppä selvitti tiensä kuuden parhaan joukkoon vain kahdella tappiolla”, jatkaa Kokkonen.

Lentopalloilijoiden kausi jatkuu edelleen vilkkaana. ”Harjoittelemme kolmasti viikossa yhdessä ja jokaisella pelaajalla on oma henkilökohtainen harkkaohjelma. Pelejä kevätkaudella on luvassa vielä maakunnan mestaruusturnaus, Power-cup turnaus Mikkelissä sekä neljän pelaajan osalta Itä-Suomen cupissa oman maakunnan edustusjoukkueissa pelaaminen ja siihen liittyvä valmisteluleiri. Kaksi pelaajaamme osallistuu lisäksi Jouni Parkkalin minimaajoukkuetoimintaan ja uskomme, että useampikin pelaajamme saa kutsun Länsi-Suomen alueen valmennusleirille. Kesän SM-biitseihinkin yritämme saada viime kesän Kokkonen-Seppälä parin lisäksi uusia pareja ja biitsileirinkin suunnittelu on alkanut”, kuittaa Kokkonen vahvan lentopallotoiminnan, mutta muistuttaa, että syksyllä siirtyminen C-nuorten ikäluokkaan tuo omat haasteensa. ”Olemmekin aloittaneet yhteistyöneuvottelut erikoisseura JyväsLentiksen kanssa ja järjestäneet yhteisharkat, sillä meidän 9 pelaajan voimin emme pysty osallistumaan C:n sarjaan, jossa joukkueessa olisi oltava noin 12 pelaajaa.” 

Lepän D-tyttöjen maakuntasarjan hopeajoukkueessa ahkeroivat: Pinja Niininen (vas), Milla Lepoaho, Suvi Kokkonen, Säde Seppälä, Nina Pykälämäki, Hanna Häkkinen sekä Anette Hintikka. Valmentajina toimivat Jarkko Kokkonen ja Maarit Honkonen-Seppälä sekä joukkueenjohtajana Tommi Niininen. Kuvassa pelaajat joukkueen pääsponsorin K-S Lukkomestarit Oy:n kustantamissa ulkoilutakeissa.

Lepän lentopallotytöille kultaa

 

Leppäveden Lepän D-tyttöjen lentopallon sisäkausi päättyi voitokkaasti. Tytöt voittivat kultaa Keski-Suomen maakuntamestaruusturnauksessa. Kuukausi sitten päättyneet sarjapelitkin menivät hienosti, niissä Leppä voitti hopeaa. Itä-Suomen cupissa maakuntajoukkueissa edustaneiden leppäläisten Pinja Niinisen ja Milla Lepoahon joukkue sijoittui kuudenneksi, Suvi Kokkosen ja Säde Seppälän joukkue nappasi hopean. ”Opettavainen ja antoisa kausi. Nyt olemme kunnostaneet Leppäveden biitsikentän ja harjoitelleet ulkona jo kohta kaksi viikkoa. Lentopallokauden päätöstapahtuma Power cup pelataan kesäkuun alussa Mikkelin raviradalla. Mitä enemmän pystymme harjoittelemaan ulkosalla, sitä parempi”, kertoo valmentaja Jarkko Kokkonen. Power cup -tapahtumaan on ilmoittautunut 831 joukkuetta ja pelaajia yli 8000 ympäri maan. Pelkästään lentopallokenttiä rakennetaan raviradalle yli 250.  ”Powerin jälkeen pidämme harkkataukoa ja sitten alkaa valmistautuminen kesän SM-biitseihin, joista ensimmäinen osakilpailu järjestetään Jyväskylän Tuomiojärvellä  29.-30.6.”, kertoo Kokkonen.

Teksti: Maarit Honkonen-Seppälä.

Kuvateksti: Lepän D-tyttöjen maakunnan mestaruusturnauksessa ahkeroivat: Pinja Niininen (taka vas), Milla Lepoaho, Anette Hintikka, Suvi Kokkonen (turnauksen paras pelaaja), Säde Seppälä (edessä) ja Hanna Häkkinen. Valmentajina toimivat Jarkko Kokkonen ja joukkueenjohtajana Tommi Niininen.

Lepän lentistyttöjen kausi päättyi Power cupiin ja judokoiden kanssa yhteistreeneihin

 

 

Viikko sitten torstaina vietettiin Leppäveden biitsikentällä hauskoja hetkiä. Lepän D-tytöt olivat saaneet vastavierailulle Laukaan Kisa-Veljien Darma kai:n judokat. Toukokuussa yhteiset judotreenit valmensi Helka Maltolahti ja nyt oli vuoro Lepän valmentajien Jarkko Kokkosen ja Maarit Honkonen-Seppälän. Uusien treenausideoiden, uuteen lajiin tutustumisen sekä vaihtelun vuoksi järjestetty seurayhteistyö toi paikalle seitsemän judokaa ja neljä lentopalloilijaa. ”Oli tosi mukavaa. Jotkut judokat osasivat yllättävän hyvinkin lentopalloa. Lentopallo on tosi hyvä ja monipuolinen laji, ja sitä kannattaa kokeilla kaikkien”, kertoo Lepässä 5½ vuotta lentopalloa harrastanut Pinja Niininen (12).

 

Yhteistreenien jälkeen Lepän tytöt siirtyivät kesätauolle ja treenit jatkuvat lajin erikoisseura JyväsLentiksessä juhannuksen jälkeen. Kesäkuun alussa Power cup -turnauksessa Mikkelissä Lepän tytöt ahkeroivat kahden joukkueen voimin neljä päivää, jokainen sai pelata 11 peliä. Lepän tyttöjen kovassa kilpasarjassa oli kaikkiaan 72 joukkuetta. Leppä II sijoittui sijalle 47 ja Leppä I sijalle 17. ”Pelireissut ja -leirit sekä se, että saa pelata joukkueessa ovat lentopallossa kaikkein mukavinta. Haastavinta on joskus koulun ja harrastuksien ajankäytön sovittaminen”, pohtii Pinja ja jatkaa ”Haluaisin myös tulevaisuudessa harrastaa lentopalloa ja päästä isompiin kisoihin”.

 

Teksti: Maarit Honkonen-Seppälä

Kuvat: Anni Häkkinen

Kuva 1. Lepän D-tytöt Anette Hintikka ja Nina Pykälämäki kurkottamassa lähes taivaan tuuliin Mikkelin Power cup -turnauksessa. Poweriin osallistui 828 joukkuetta ja yli 7000 pelaajaa ympäri Suomen ja maailman. Virosta ja Venäjältä joukkueita oli 47. Talkoolaisia Powerissa oli peräti 650, joita ilman tapahtuma ei olisi syntynyt.
Kuva 2. Hanna Häkkinen, Anette Talkio, Säde Seppälä ja Suvi Kokkonen pelin tuoksinassa. Molemmat Lepän joukkueet osallistuivat D-tyttöjen kilpasarjaan, jossa kovat pelit opettivat Lepän tytöille myös liikkuvuuden merkitystä.
Kuva 3. Lepästä yhteen maailman suurimpaan lentopalloturnaukseen osallistui 16 hengen joukkue. Pelaajina ahkeroivat: Nina Pykälämäki (vas), Säde Seppälä, Suvi Kokkonen, Anette Talkio, Anette Hintikka (taka vas), Hanna Häkkinen, Milla Lepoaho sejä Pinja Niininen. Valmentajina toimivat Jarkko Kokkonen, Tommi Niininen, Jukka Seppälä, Maarit Honkonen-Seppälä sekä kuvan ottanut Anni Häkkinen. Huoltajina häärivat ja osallistumisen mahdollistivat äidit Satu Pasanen, Arja Hintikka ja Sari Lindfors.

Lepän tytöt biitsin Junior Tourissa

Leppäveden Lepän ´00 syntyneet lentopalloilijat Suvi Kokkonen ja Säde Seppälä osallistuvat beach volleyn eli rantalentopallon junioreiden SM-osakilpailuihin. Takana heinäkuun alussa on kaksi turnausta, joista Jyväskylässä pari nappasi pronssin ja Tampereella sijan 5. Osallistuvia pareja oli Jyväskylässä 13 ja Tampereella 11. ”Pelit ovat olleet tosi kovia. Jyväskylässä vähän satoi, mutta Tampereella oli puolestaan tosi kuuma, kun aurinko paistoi koko päivän. Keli ja tuulikin luovat omat haasteensa biitsissä, sillä pelikentät ovat järven tai meren rannassa”, kertoo Säde. ”Tosin tykkäämme, että biitsi on mukavampaa kuin lentopallo, sillä siinä saa liikkua vieläkin enemmän ja pelata hiekalla. On vaan muistettava, että säännöt ovat lentopalloon verrattuna erilaiset. Biitsissä vaaditaan muun muassa, että viimeinen kosketus on aina kova eli ei saa tehdä mitään sormilyöntejä”, jatkaa Suvi. Jos kaikki menee hyvin, on Kokkonen/Seppälä parin kesän jatkosuunnitelmatkin selvät. ”Pihtiputaan turnaukseen en pääse ja Säde etsii itselleen uuden parin, jotta saisimme kuitenkin rankingpisteitä. Seuraavaksi on vuorossa Helsinki ja sitten päätösturnaus Pieksämäellä”, kertoo Suvi ja kutsuu kaikki vaan rohkeasti pelaamaan. ”Me harjoittelemme tiistaisin JyväsLentiksen biitsikoulussa Tuomiojärvellä ja muuten Leppäveden biitsikentällä”.

Kuva 1. Lepän tytöt Suvi Kokkonen (vas) ja Säde Seppälä osallistuvat rantalentopallon junioreiden SM-osakilpailuihin. Ensimmäisessä turnauksessa Jyväskylässä pari nappasi pronssin ja toisessa osakilpailussa Tampereella sijan 5.
Kuva 2. Rantalentopallon ja lentopallon säännöt eroavat toisistaan jonkin verran. Lepän Suvi Kokkonen laittaa oikeaoppisesti niinkutsutulla poukki-lyönnillä pallon kaverin puolelle. Säde Seppälä varmistamassa.

Lepän tytöille SM-hopeaa

Leppäveden Lepän Suvi Kokkonen ja Säde Seppälä ovat osallistuneet tämän kesän aikana beach volleyn Junior Tourille eli junioreiden SM-osakilpailuihin. Takana ennen Pieksämäen päätösviikonloppua oli neljä osakilpailua, joiden perusteella Kokkonen/Seppälä -pari olivat rankingtilastossa sijalla kolme. ”Heti juhannuksen jälkeen Jyväskylässä olimme kolmansia ja Tampereella viidensiä. Säde pääsi heinäkuun puolivälin Pihtiputaan turnaukseen kun sai parikseen Salon Viestistä Heidi Nevalan. He tulivat kakkoseksi ja sitten me vielä saimme kakkossijan Helsingin osakilpailussa. Kesän hyvien pelien ja pisteiden ansiosta pääsimme neljän parhaan joukossa suoraan päätösviikonlopun peleihin”, kertoo Suvi Kokkonen. ”Kymmenen muuta paria pelasi lauantaina neljästä loppukilpailupaikasta. Kun loputkin finalistit selvisivät, alkoivat meidän pelit. Hävisimme lauantain ainoan pelin ja ehdimme jo luulla, että pelaamme sijoista 5-8, mutta ottelukaavio mahdollistikin yhden tappion. Sitten sunnuntaina voitimme kaikki pelit, paitsi finaalin”, jatkaa Säde Seppälä. ”Hopea tuntuu tosi hyvältä, mutta kyllä pelaaminen itsessään on parasta”, kertoo Suvi. ”Muut parit olivat taitavia ja osasivat hyvin biitsin salat, mutta kyllä mekin oltiin hyviä. Suvi on kaikissa osa-alueissa tosi hyvä ja lyö kovaa”, pohtii Säde Seppälä. Johon biitsipari Kokkonen kuittaa heti: ”Säde passaa parhaiten ja osaa lukea peliä”.  

Välieriin päässeet parit olivat Kokkonen/Seppälää lukuun ottamatta kaikki Varsinais-Suomesta. ”Voittajat tulivat Liedosta, kolmanneksi tulleet Maskusta ja neloset Salosta”, kertovat tytöt ja paljastavat, että ovat saanet kesän aikana lisää facebook-ystäviä ympäri Suomen. ”Parasta koko kesässä on kyllä ollut biitsipelit ja -harjoitukset”, pohtii Suvi ja kertoo, että niin kauan kun kelit sallivat, jatkuvat biitsitreenit Leppävedellä ja lentopallotreenit JyväsLentiksessä. ”Nyt kun vielä saatiin Leppäveden biitsikentälle lisää hiekkaa, niin päästään talkoilla tekemään kenttä huippukuntoon”, kertoo Säde.

Kuva 1. Lepän tytöt Säde Seppälä ja Suvi Kokkonen ovat osallistuneet rantalentopallon junioreiden SM-osakilpailuihin. Ensimmäisessä turnauksessa Jyväskylässä pari nappasi pronssin ja toisessa osakilpailussa Tampereella sijan 5. Kolmannessa Pihtiputaan osakilpailussa Säde sai hankittua parikseen pelaajan Salon Viestistä ja pari Nevala/Seppälä nappasi sijan 2. Helsingin osakilpailuihin Suvi pääsi mukaan ja tytöt saivat myös sijan 2 ja sitten Pieksämäen finaaleissa SM-hopea.
Kuva 2. Pieksämäen junioreiden biitsin SM-finaaliviikonlopun palkinnot jakoi Junior Tourin Saila Huhtiranta Tampereelta. Kättelyvuorossa Lepän Säde Seppälä, vuoroaan odottaa Suvi Kokkonen. ”Olemme saaneet sponsoriksi Omenahotellin eli pidemmillä pelireissuilla saamme kallistaa päämme hotellin pehmeälle tyynylle. Kiitos siitä Omenahotels.com sekä tietty meidän vanhemmille, kun jaksavat kuskata meitä”, muistuttavat Suvi ja Säde.
Kuva 3. Alle 14-vuotiaiden tyttöjen SM-finalistit: kultaa Milja Raitis ja Tuuli Mäki (vas), hopeaa Suvi Kokkonen ja Säde Seppälä, pronssia Siiri Ranta ja Olivia Kakko ja neljänsiä Suvi Syrjälä ja Heidi Nevala. ”Kyllä kaikki parit ovat tosi taitavia ja osasivat hyvin biitsin salat”, pohtivat tytöt tiukkaa, mutta myös opettavaista kisakesää.
Kuva 4. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Muuramesta lähtöisin olevat Emilia ja Erika Nyström ovat Suomen tunnetuimmat naisbiitsarit, mutta nyt alkaviin Itävallan EM-kisoihin osallistuu myös sunnuntaina SM-kullan napannut Taru Lahti uuden parinsa Kirsi Hyttisen kanssa. Ennen junnujen Helsingin osakilpailun alkua aamulla varhain aikuiset treenasivat ja treenien jälkeen Taru Lahti ehti hetkeksi tarinoimaan ja kannustamaan nuoria biitsareita.